Wijnproeverijen

 • 1 op 1 wijnproeverijen
 • kleine gezelschappen
 • groepen ca. 8-18 personen
 • wijnvoorstellingen ca. 60 personen
 • wijn / kaas arrangementen
 • wijn / spijs arrangementen
 • wijngoed arrangementen
 • masterclass
 • cadeaubonnen
 • bedrijfsborrels
 • club’s & verenigingen

Bepaal uw eigen smaak met een wijnproeverij van Camminga Wijnen

Wijn staat bijna altijd garant voor gezelligheid en genieten, en daarom biedt Camminga Wijnen u graag de mogelijkheid gezellig wijn te proeven met familie, vrienden, collega’s of clubgenoten. Tijdens deze wijnproeverijen maakt u kennis met verschillende wijnen uit Duitsland en Oostenrijk en leert u ze op de juiste manier proeven; zo kunt u stukje bij beetje uw eigen wijnvoorkeur bepalen.

Naast het proeven en beoordelen komen ook de achtergronden van de wijnen, druiven en wijnhuizen uit Duitsland en Oostenrijk aan bod. Met passie en voorliefde van deze twee unieke wijnlanden krijgt u de informatie dan ook uit eerste hand. Vanwege het feit dat Edwin Camminga van Camminga Wijnen rechtstreekse en persoonlijk contacten onderhoud met de wijnmakers zelf wordt het verhaal achter het glas wijn tastbaar, vatbaar en begrijpelijk.

Wij zullen u met veel plezier een wijnervaring rijker maken door het verhaal achter het glas wijn aan den lijve op te laten snuiven en te proeven van de bijzondere inheemse wijndruiven. Kortom, een wijnproeverij staat garant voor een spannende en smakelijke kennismaking met de Duitse- en Oostenrijkse wijnen!

Gemiddeld worden de wijnproeverijen gehouden voor zo’n 8 à 18 personen; een groep die u uiteraard zelf kunt samenstellen. Mocht u echter een grotere groep in gedachte hebben, aarzel dan niet om ons te bellen of te mailen.

Het programma

Voorafgaand aan de wijnproeverij selecteert Camminga Wijnen ongeveer 8 à 12 wijnen die tijdens de proeverij aan bod komen. Het wijnprogramma wordt samengesteld aan de hand van voorkeur en smaakrichting. Indien u zelf geen specifieke wensen hebt, stellen wij een zo gevarieerd mogelijke selectie samen. De wijnproef is opgebouwd als een maaltijd die van licht aperitief wordt opgevoerd naar het wat zwaardere hoofdgerecht met als afsluiter een dessertwijn.

De wijnproeverij begint met een introductie over het proeven en de wijze van beoordelen van wijn. Iedereen krijgt een wijnformulier met de lijst van de te proeven wijnen waarbij ruimte is om proefnotities te kunnen maken en gaat onze wijnentertainer dieper in op de wijnen. Als het proeven begint worden de wijnen met elkaar vergeleken. De nadruk ligt hierbij op de verschillende druivenvariëteiten en de kenmerken van de wijnhuizen en hun wijnstreek. Naast het proeven en vergelijken van de wijnen, wordt ook het proces van het maken van wijn uitgebreid behandeld. Een wijnproeverij duurt zo tussen de 1,5 en 2,5 uur.

In welke classificatie acht u zichzelf ?

De Blauwe Proeverij is bestemd voor de wijngenieters

Tijdens de Blauwe Proeverij maak u kennis met heerlijke toegankelijke wijnen. Het is een ontdekkingstocht door Duitsland en Oostenrijk waarbij u ontdekt wat wel lekker is of wat niet. Een Blauwe Proeverij is gezellig met tevens een kleine stoomcursus wijnproeven en één wijn wordt blind geproefd.

De Rode Proeverij is bestemd voor de gevorderde wijnliefhebbers

De opzet van de Rode Proeverij komt overeen met de Blauwe Proeverij, maar de wijnen verschillen. De Rode Proeverij maakt gebruik van exclusievere en wat duurdere wijnen. Er wordt tijdens de wijnproeverij kennis gemaakt met heerlijke wijnen uit diverse wijngebieden.

De Zwarte Proeverij is geschikt de ervaren geoefende wijnkenners

Voor een ieder die zijn horizon wil verleggen kan het weleens onomkeerbaar worden.

 • 1. Ga er vooral goed voor zitten
 • 2. Bevestig uw veiligheidsriemen
 • 3. Wees naderhand voorbereid op de landing

Maatwerk

Het is ook mogelijk om een wijnproeverij op maat te organiseren. Camminga Wijnen heeft hier veel ervaring mee zowel voor particulieren, als voor bedrijven en instellingen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Maatwerk zijn ook onze thema proeverijen voor uw eigen wijnclub. Een wijnthema zoals bijvoorbeeld: een Riesling thema, een Duitse witte wijnthema, een Oostenrijkse rode wijnthema of een wijnthema voor de Aziatische keuken, etc.

Waar & wanneer?

Wijnproeverij op locatie? Een wijnproeverij is overal te organiseren. U kunt dus zelf aangeven waar de wijnproeverij gehouden wordt. Gewoon lekker thuis, bij vrienden of familie, of op een passende externe locatie. Ook de datum kunt u zelf in overleg met Camminga Wijnen bepalen. Wijnproeverijen kunnen zeven dagen per week worden gehouden, in zowel de middag- als avonduren.

Wat kost een wijnproeverij?

Het succes van Camminga Wijnen is, is dat de deelname aan de Blauwe- en de Rode wijnproeverijen in huiselijke kring altijd gratis en vrijblijvend zijn. Zo zijn er voor u als organisator geen onkosten aan verbonden. Alles is inclusief de wijnen, de proefformulieren en eventueel het glaswerk. Het accent van de wijnproeverij is wijnverkoop en om te netwerken via mond tot mond. Dit aanbod is gebaseerd op maximaal 15 personen en binnen een afstand van 100 km rond Apeldoorn. Heeft u echter een grotere groep in gedachte of van verder weg? Neem dan voor een prijsopgave gerust contact met ons op via onderstaande gegevens.

Reserveren

Bent u enthousiast geworden en wilt u graag reserveren? Of heeft u nog vragen over de wijnproeverij? Neem dan contact met ons op via 055-52 22 630 of gebruik het contact formulier.

Mijn visitekaartje