Over Camminga Wijnen

Oprichting

In 2002 is de droom van Edwin Camminga een feit geworden om authentieke streekwijnen die puur en eerlijk zijn met een zeer onderscheidende presentatie op de markt te brengen en het plezier ervan te delen met mensen die dat ook waarderen door middel van wijnproeverijen.

Wijnproeverijen

Camminga Wijnen heeft geen winkelpand, maar verkoopt hoofdzakelijk wijn via wijnproeverijen bij wijnliefhebbers in huiselijke kring en door middel van de webwinkel. Er is een behoefte van de Nederlandse consument om meer voorlichting en achtergrond informatie te krijgen. Vanwege het feit dat Edwin Camminga van Camminga Wijnen, rechtstreeks uit eerste hand, spreekt met de wijnmakers zelf wordt het verhaal achter het glas wijn tastbaar, vatbaar en begrijpelijk.

Waarom Duitse- en Oostenrijkse wijnen?

Duitse wijn: Met geen enkel ander wijnconcept bevindt de bron zich zo dichtbij als Duitsland om maandelijks de wijngoederen te kunnen bezoeken. De Duitse wijnen hebben wereldklasse in huis. Wist u dat Duitsland uitgeroepen is tot Rieslingland van de wereld? Er ligt een potentieel aan verborgen schatten, die wachten om ontdekt te worden. De rode wijnen uit Duitsland zijn bijvoorbeeld één van die verrassende ontdekkingen. Bij de familie wijngoederen is de huidige generatie hoog geschoold tot universitair opgeleid en doen hun stages over heel de wereld. Maar steeds blijft de onderliggende gedachte de wil om het beste in de fles te krijgen met respect voor typiciteit. Men is zich meer dan ooit bewust van het enorme potentieel van de Duitse wijngaard.

Oostenrijkse wijn is het tot nu toe best bewaarde geheim van Europa. Wordt er dan wijn gemaakt in Oostenrijk? Nou en of, in een straal van 100 km rond Wenen liggen de kleine wijngebieden verspreid. Waarom is Oostenrijkse wijn dan zo onbekend? Omdat de Oostenrijkers, enthousiaste wijndrinkers als ze zijn, die bijna allemaal zelf opdrinken, de meeste producenten kleinschalig werken, er bijgevolg weinig volume beschikbaar is. Oostenrijk is niet alleen een fantastisch land maar heeft met recht een kostbare cultuur.

Om je te onderscheiden in de wijnmarkt is segmenteren de oplossing. Camminga Wijnen is actueel en zit bovenop het nieuws van de laatste wijnontwikkelingen zodat we met essentiële zaken up-to-date zijn. High-lights en actuele wijntrends zijn door ons snel getraceerd bij de bron. Over de keuze om juist Duitse- en Oostenrijkse wijnen te gaan importeren en presenteren in Nederland hoefde ik niet lang na te denken! We doen niets anders en wij willen niets anders! Over de wijnkeuze, voor u als liefhebber van een goed glas wijn, is ons gevarieerde aanbod onbegrensd avontuurlijk, nl.: “U mag alle wijnen uit de wereld kiezen, zolang het maar Duits- of Oostenrijks is!”